24.08.2015 07:08
Zagreb, 21. kolovoza 2015.(Hina) ZAGREB, 21. kolovoza 2015. (Hina) - Nakladnik Jutarnjeg lista EPH Media u prvih je šest mjeseci ove godine poslovao sa 6,77 milijuna kuna gubitka i u tom razdoblju povećao dugoročne obveze prema povezanim poduzećima na 16,98 milijuna kuna, stoji u polugodišnjem izvješću o ispunjenju plana predstečajne nagodbe EPH Medije, objavljenom na stranicama Fine.  
Prema izvješću, materijalni troškovi EPH Medije u odnosu na prošlu godinu smanjeni su sa 73 na 59,9 milijuna kuna, ali istovremeno su smanjeni i prihodi od prodaje sa 77,3 na 69,6 milijuna kuna. Navodi se i smanjenje prošlogodišnjih  kratkoročnih obaveza za zajmove i kredite od 17,89 milijuna kuna, ali i istovremeno povećanje dugoročnih obaveza prema bankama za 16,3 milijuna kuna i prema dobavljačima za 7,2 milijuna kuna.  Polugodišnje izvješće o ispunjenju plana predstečajne nagodbe EPH Medije objavljeno je nakon ovomjesečne odluke Trgovačkog suda u Zagrebu o zakazivanju ročišta za ponavljanje postupka predstečajne nagodbe te tvrtke za 13. listopada.  

Tada bi se trebala donijeti odluka o ponavljanju pravomoćno dovršenog postupka predstečajne nagodbe te novinsko-izdavačke kompanije u većinskom vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića. Rješenje o vraćanju predstečajne nagodbe EPH Medije na ponovni postupak uslijedilo je nakon što je Visoki trgovački sud prihvatio žalbu vjerovnika Hrvoja Šimića da je bilo bitnih povreda parničnog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, te da ni jednom vjerovniku tražbine zapravo nisu ni bile utvrđene. Prije zadnje odluke Visokog trgovačkog suda, Ministarstvo financija u siječnju je poništilo rješenje Fine o utvrđenju tražbina EPH Medije te je bilo zatraženo ponavljanje postupka predstečajne nagodbe. 

Na temelju rješenja Fine iz rujna 2013.  ukupne tražbine vjerovnika EPH Medije bile su utvrđene na 448 milijuna kuna, a nakon prihvaćanja utvrđenja tražbina proveden je proces predstečajne nagodbe cijelog EPH, nakon čega je Marijan Hanžeković preuzeo većinski dio kompanije. Osim za EPH Mediju, i predstečajna nagodba cijelog Europapress Holdinga (EPH) vraćena je na ponovni postupak. Upravni sud u Zagrebu još je u ožujku donio presudu u korist više vjerovnika koje zastupa Hrvoje Šimić i poništio rješenje Ministarstva financija kojim se odbacuju njihove žalbe na rješenje o utvrđivanju tražbina vjerovnika EPH u iznosu od 1,7 milijardi kuna iz rujna 2013.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa