18.08.2015 07:20
LONDON, 17. kolovoza 2015. (Hina), Direktori stotinu vodećih tvrtki na londonskoj burzi zarađuju prosječno 183 puta više od radnika, pokazala je analiza koju u ponedjeljak prenosi BBC.
Izvješće High Pay Centra, organizacije koja prati plaće u Velikoj Britaniji navodi da su vodeći menadžeri u 2014. prosječno godišnje zaradili gotovo sedam milijuna eura. Radi usporedbe, prosječna godišnja bruto radnička plaća bila je nešto veća od 38.000 eura.

To znači da je mjesečna radnička bruto plaća bila 24 tisuće kuna, a istodobno je njegov direktor zaradio 4,4 milijuna kuna mjesečno. U centru ocijenjuju da su šefovske plaće "daleko veće od onoga što se može smatrati nagradom i poticajem". Jaz u plaćama nije se značajno povećao u odnosu na 2013. kada su šefovi zarađivali 182 puta više od radnika. No, u centru ističu da je to puno više nego 2010. kada je godišnja plaća menadžera bila 'samo' 160 puta veća od radničke.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.