18.08.2015 07:21
LJUBLJANA, 17. kolovoza 2015. Hina, Prosječna mjesečna plaća u Sloveniji iznosi 1540 eura bruto odnosno 1004 eura neto, objavio je u ponedjeljak slovenski statistički zavod.
Riječ je o zadnjim poznatim podacima, prema plaćama isplaćenima za lipanj, a plaće su nominalno i realno u godinu dana porasle za oko 0,7 posto. Prosječna plaća u javnom sektoru povećala se u godinu dana za 1,2 posto, u privatnom sektoru za 0,3 posto, a u državnoj administraciji za 0,8 posto.

Iako zamrznute već nekoliko godina, plaće u javnom sektoru više su od onih u privatnom, te iznose 1149 eura. Minimalna zajamčena plaća za puno radno vrijeme iznosi 790,73 eura i povećana je za 0,2 posto prema lanjskoj zbog rasta životnih troškova, a zadnjih je godina prima sve više zaposlenih.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa