14.08.2015 07:55
ZAGREB, 13. kolovoza 2015. (Hina), Hrvatski Telekom ne gasi ni ne prodaje 'tportal.hr', odgovor je najveće telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj nakon objave vijesti da je matični Deutsche Telekom (DT) marketinškoj agenciji Ströer za 300 milijuna eura prodao internetski portal 't-online.de' i kompaniju za digitalno oglašavanje InteractiveMedia.

Transakcija bi se trebala provesti u zadnjem kvartalu ove godine, a Ströer će dvije kompanije platiti izdavanjem vlastitih dionica u vrijednosti 300 milijuna eura koje će se prenijeti na DT koji će tako postati vlasnik oko deset posto dionica Ströera. Prema priopćenju njemačkog teleoperatera prodaja je u skladu sa strategijom DT-a, koja uključuje i mogućnosti za povećanje vrijednosti poslovnih sektora koji se više ne mogu razvijati unutar grupe DT-a, bilo kroz partnerstva ili prodaju.

Na 'tportalu.hr' ističu da je 't-online.de' jedan od najposjećenijih portala u Njemačkoj, koji također služi kao platforma za DT-ove email adrese i korisničku podršku. Telekom će zadržati te usluge pa klijenti ne moraju očekivati nikakve promjene. U odgovoru Hrvatskog telekoma naglašava se i da tportal.hr djeluje u sklopu njihova Odjela za medijske i digitalne usluge te demantiraju glasine o prodaji ili prestanku financiranja tog portala.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa