14.08.2015 08:00
ZAGREB, 13. kolovoza 2015. (Hina), Tiskara Vjesnik d.d. u prvih šest mjeseci ove godine imala je čak 21 posto manje prihode nego u istom razdoblju lani te je ostvarila gubitak od 3,52 milijuna kuna, navedeno je u polugodišnjem izvješću o provedbi financijskog restrukturiranja Vjesnika d.d. u predstečajnoj nagodbi. 
Prema izvješću objavljenom na stranicama Financijske agencije (Fine), Vjesnik d.d. je od početka godine do kraja lipnja ostvario ukupne prihode od 33,12 milijuna kuna, dok su istovremeno rashodi bili 36,65 milijuna kuna. Prihodi od prodaje usluge tiskanja od 30,62 milijuna kuna čine 92 posto ukupnih prihoda Vjesnika d.d, tiskare u većinskom državnom vlasništvu sa dvjestotinjak radnika koji oko polovicu tih prihoda ostvaruju tiskajući izdanja Europapress Holdinga (EPH), medijske kompanije u većinskom vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića.

U izvješću se navodi i da je ukupna imovina Vjesnika d.d. krajem lipnja iznosila 89,6 milijuna kuna, što je za 128,4 milijuna kuna manje nego u istom razdoblju prošle godine pri čemu se bilježi smanjenje dugotrajne i kratkotrajne imovine. Iskazano smanjenje dugotrajne imovine odnosi se na zemljište i nekretnine u kompleksu nekadašnjeg NIŠPRO-a Vjesnik namijenjenih prodaji, a dio nekretnina Vjesnika d.d. u predstečajnoj nagodbi krajem 2013. bio je prodan Ministarstvu financija za 160 milijuna kuna. U izvješću je navedeno i da potraživanja Vjesnika prema Ministarstvu financija iznose 9,38 milijuna kuna, a koja će biti plaćena prijebojem s ostalim tijelima javne uprave i trgovačkim društvima u većinskom državnom vlasništvu kada ti vjerovnici prenesu svoja potraživanja s Vjesnika d.d. na Ministarstvo financija. Za istaknuti je i da je Ministarstvo financija najavilo da je zainteresirano za otkup svih nekretnina i zemljišta nekadašnjeg NIŠPRO Vjesnika svojevremeno procijenjenih na 80 milijuna eura.

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu počeo je i proces uknjiženja vlasništva nad nekretninama i zemljištem te, kako mnogi ističu, najvrednije građevinske parcele u središtu Zagreba. Temeljem dogovora suvlasnika, pravo na 60,6 posto vlasništva polažu država i tiskara Vjesnik d.d., Allegheny Financial bivšeg većinskog vlasnika EPH Ninoslava Pavića i partnera polaže pravo na gotovo 12 posto, a nešto manje od 11 posto imaju Styria preko Večernjeg lista te Tisak u sklopu Agrokora Ivice Todorića. Na tu zajedničku prijavu predlagatelja nije bilo protivljenja predstavnika Državnog odvjetništva.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.