13.08.2015 09:02
SISAK, 12. kolovoza 2015. (Hina), Radnike Metalinga, sisačkog poduzeća za proizvodnju i montažu metalnih konstrukcija, koji se nalaze u štrajku, posjetio je sisački dogradonačelnik Marko Krička. 
Budući da su štrajkaši kao jedan od razloga za štrjk spomenuli i navodni dug Grada Siska za obavljene radove, zbog čega nisu dobili dvije plaće, Krička se posebno osvrnuo na takve tvrdnje uprave, ističući da Grad nije dužan Metalingu. "Žao mi je što sam se našao u situaciji da moram osobno doći pred radnike, ali morao sam doći i reći istinu da Grad Sisak nije dužan Metalingu nikakve novce. Štoviše, sve obaveze plaćamo redovno pa i sve buduće fakture koje dobijemo od Metalinga Grad će plaćati na vrijeme. Žao mi je što se pojavila informacija prema radnicima od strane direktora da njihove plaće nisu isplaćene zbog dugovanja Grada Siska. To nije istina. Nećemo dopustiti da Grad Sisak bude dužan bilo kojoj sisačkoj firmi i da budu upitne plaće.

Na kraju krajeva i ja sam dijete Željezarca i ne želim dopustiti da ovi radnici dožive sudbinu moga oca koji je ostao bez posla", rekao je Krička. Sindikalni povjerenici su upozorili dogradonačelnika na sumnjive odnose pri preuzimanja poslova. Kažu kako se kao izvođač radova često pojavljivala i njihova tvrtka - kćer Metaling - Inženjering, koju je osnovala uprava, a Metaling je u tom slučaju bio podizvođač. Također tvrde kako im nisu poznati tijekovi novca te kako se moglo dogoditi da pri punoj zaposlenosti nema novca za plaće. Dogradonačelnik Krička se zauzeo da se štrajkašima u krug tvrtke organizira dovoz gableca.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.