13.08.2015 09:02
SISAK, 12. kolovoza 2015. (Hina), Radnike Metalinga, sisačkog poduzeća za proizvodnju i montažu metalnih konstrukcija, koji se nalaze u štrajku, posjetio je sisački dogradonačelnik Marko Krička. 
Budući da su štrajkaši kao jedan od razloga za štrjk spomenuli i navodni dug Grada Siska za obavljene radove, zbog čega nisu dobili dvije plaće, Krička se posebno osvrnuo na takve tvrdnje uprave, ističući da Grad nije dužan Metalingu. "Žao mi je što sam se našao u situaciji da moram osobno doći pred radnike, ali morao sam doći i reći istinu da Grad Sisak nije dužan Metalingu nikakve novce. Štoviše, sve obaveze plaćamo redovno pa i sve buduće fakture koje dobijemo od Metalinga Grad će plaćati na vrijeme. Žao mi je što se pojavila informacija prema radnicima od strane direktora da njihove plaće nisu isplaćene zbog dugovanja Grada Siska. To nije istina. Nećemo dopustiti da Grad Sisak bude dužan bilo kojoj sisačkoj firmi i da budu upitne plaće.

Na kraju krajeva i ja sam dijete Željezarca i ne želim dopustiti da ovi radnici dožive sudbinu moga oca koji je ostao bez posla", rekao je Krička. Sindikalni povjerenici su upozorili dogradonačelnika na sumnjive odnose pri preuzimanja poslova. Kažu kako se kao izvođač radova često pojavljivala i njihova tvrtka - kćer Metaling - Inženjering, koju je osnovala uprava, a Metaling je u tom slučaju bio podizvođač. Također tvrde kako im nisu poznati tijekovi novca te kako se moglo dogoditi da pri punoj zaposlenosti nema novca za plaće. Dogradonačelnik Krička se zauzeo da se štrajkašima u krug tvrtke organizira dovoz gableca.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.