12.08.2015 08:29
SISAK, 11. kolovoza 2015. (Hina), Uprava sisačkog Metalinga, čiji su radnici u ponedjeljak počeli štrajk tražeći svoje plaće za veljaču i ožujak, priopćila je u utorak kako intenzivno radi na pribavljanju sredstava za isplatu zaostalih plaća. "Riječ je o sredstvima za radove koji su obavljeni na Zračnoj luci Zagreb, koje je Metaling izvršio kao kooperant Zagreb Montaže. 
Iako je navedene radove Zagreb Montaža trebala platiti do 24. srpnja, do danas nismo primili uplatu kojom bi se podmirile plaće naših radnika. Inače, u prvih 6 mjeseci Metaling je isplatio 7 plaća", stoji u priopćenju uprave tvrtke. Potporu radnicima Metalinga u nastojanju da ostvare svoja prava dali su i članovi Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta. "Čestitamo vam što ste smogli snage i rekli dosta ovom najgorem obliku kapitalizma i uništavanja dostojanstva vas radnika, kao i vaših obitelji. Pozivamo gradske i županijske vlasti da se hitno uključe u rješavanje ovog problema i pomognu našim sugrađanima" stoji u priopćenju Stožera, koji ujedno nudi pomoć radnicima Metalinga i poziva da zajedno s braniteljskim udrugama vrate sindikalnu scenu na mjesto koje joj pripada.

Radnici sisačkog Metalinga u ponedjeljak su počeli štrajk najavljujući da će obustava rada trajati do ispunjenja zahtjeva 140 zaposlenih da im se isplate plaće za veljaču i ožujak te prava iz kolektivnog ugovora. Sindikat je istaknuo kako izgleda da uprava nije sposobna naplatiti obavljene radove, navodeći da su završili montažne radove na elektrani u Babinoj Gredi, da privode kraju radove na krovištu nove zagrebačke zračne luke, da su postavili krovište na sisačkoj tržnici, a istaknuli su i da tvrtka ima ugovorene nove radove.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa