07.08.2015 08:00
ZAGREB, 6. kolovoza 2015. (Hina), Vjesnik d.d. objavio je javni poziv za otkup i demontažu novinske rotacije Polyman u kojem se od eventualnog kupca uvjetuje montaža stroja na mjestu najmanje 500 kilometara udaljenom od Zagreba. 
Kako se navodi u javnom pozivu stroj se prodaje po sistemu 'kupljeno - viđeno' te je isključeno pravo kasnijih reklamacija, ugovor će se potpisati s ponuditeljem koji ponudi najveću cijenu, a kupac je obvezan obaviti demontažu stroja i otpremiti ga najkasnije u roku od 45 dana od dana uplate cjelokupne dogovorene cijene. Javni poziv za otkup i demontažu stare revijalne rotacije koja se ne koristi posljednjih nekoliko godina objavljen je nakon što je krajem svibnja Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) raspisao javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 50,38 posto dionica tiskare Vjesnik d.d. u vlasništvu države i Zavoda za mirovinsko osiguranje ukupne vrijednosti 54,49 milijuna kuna. Poziv za prodaju Vjesnika d.d. uslijedio je nakon što je sredinom ožujka na sudu pokrenut procesa uknjiženja vlasništva nad nekretninama i zemljištem bivšeg NIŠPRO Vjesnika, svojevremeno procijenjenih na 80 milijuna eura. Temeljem dogovora suvlasnika, pravo na 60,6 posto vlasništva polažu država i tiskara Vjesnik, Allegheny Financial bivšeg većinskog vlasnika EPH Ninoslava Pavića i partnera polaže pravo na 11,94 posto, 10,84 posto ima Styria preko Večernjeg lista te Tisak u sklopu Agrokora Ivice Todorića polaže pravo na gotovo 11 posto vlasništva. Na tu zajedničku prijavu predlagatelja nije bilo protivljenja predstavnika Državnog odvjetništva koje je zatražilo kupoprodajne ugovore koji bi otkrili i dosad nepoznate pojedinosti o prodaji Večernjeg lista i Tiska, ali dokaz o procijenjenoj imovini i zaključnu bilancu za društveno poduzeće Arena, preko kojeg je i Ninoslav Pavić ušao u podjelu imovine bivšeg Vjesnika. Za istaknuti je i da je Ministarstvo financija najavilo da je zainteresirano za otkup svih nekretnina i zemljišta nekadašnjeg NIŠPRO Vjesnika.

Tiskara Vjesnik d.d. u prva tri mjeseca ove godine imala je čak 20 posto manje prihode nego u istom razdoblju lani te je ostvarila gubitak od 1,29 milijuna kuna, navedeno je u kvartalnom izvješću o provedbi financijskog restrukturiranja Vjesnika d.d. u predstečajnoj nagodbi. Prema izvješću objavljenom na stranicama Financijske agencije (Fine), Vjesnik d.d. u prva tri mjeseca ostvario je ukupne prihode od 16,47 milijuna kuna, dok su istovremeno rashodi bili 17,76 milijuna kuna. Prihodi od prodaje usluge tiskanja od 14,9 milijuna kuna čine 90 posto ukupnih prihoda Vjesnika d.d, tiskare u većinskom državnom vlasništvu sa dvjestotinjak radnika koji polovicu tih prihoda ostvaruju tiskajući izdanja Europapress Holdinga (EPH), medijske kompanije u većinskom vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića. Javni poziv za otkup i demontažu stare revijalne novinske rotacije Vjesnika d.d. ističe krajem ovog tjedna, a kako se saznaje, dosad nije stigla niti jedna ponuda.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.