06.08.2015 07:57
ATENA , 5. kolovoza 2015. (Hina/Reuters), Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je u srijedu da je Grčka blizu sklapanja dogovora s vjerovnicima o novom programu pomoći, što će stati na kraj sumnjama u njezino mjesto u eurozoni.
"U posljednjoj smo fazi", rekao je. "Unatoč poteškoćama s kojima smo suočeni, nadamo se da ovaj sporazum može okončati neizvjesnost u pogledu budućnosti Grčke. "Dogovor mora biti postignut do 20. kolovoza, kada Atena mora vratiti Europskoj središnjoj banci (ECB) ratu kredita od 3,5 milijarda eura.

Grčki ministar financija rekao je u međuvremenu da Grčka i njezini vjerovnici žele da se dokapitalizacija grčkih banaka dovrši do kraja ove godine. "Razgovarali smo o dokapitalizaciji grčkih banaka. Oni (vjerovnici) žele, kao i mi, da se taj proces uskoro završi... do kraja godine", rekao je Euklid Cakalotos. "Također se slažu da nije potrebno dirati u bankovne depozite", dodao je.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAHALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.

ZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata.