06.08.2015 07:57
ATENA , 5. kolovoza 2015. (Hina/Reuters), Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je u srijedu da je Grčka blizu sklapanja dogovora s vjerovnicima o novom programu pomoći, što će stati na kraj sumnjama u njezino mjesto u eurozoni.
"U posljednjoj smo fazi", rekao je. "Unatoč poteškoćama s kojima smo suočeni, nadamo se da ovaj sporazum može okončati neizvjesnost u pogledu budućnosti Grčke. "Dogovor mora biti postignut do 20. kolovoza, kada Atena mora vratiti Europskoj središnjoj banci (ECB) ratu kredita od 3,5 milijarda eura.

Grčki ministar financija rekao je u međuvremenu da Grčka i njezini vjerovnici žele da se dokapitalizacija grčkih banaka dovrši do kraja ove godine. "Razgovarali smo o dokapitalizaciji grčkih banaka. Oni (vjerovnici) žele, kao i mi, da se taj proces uskoro završi... do kraja godine", rekao je Euklid Cakalotos. "Također se slažu da nije potrebno dirati u bankovne depozite", dodao je.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.