04.08.2015 07:51
LONDON, 3. kolovoza 2015. (Hina/AFP), Bivši broker banaka UBS i Citigroup u ponedjeljak je osuđen na 14 godina zatvora zbog manipuliranja Liborom, međubankovnom kamatom, što je prva takva presuda u skandalu zbog kojeg je bankarski sektor izgubio ugled i milijarde. 
Nakon sudskog procesa koji je trajao devet tjedana i sedmodnevne rasprave, dvanaestočlana porota suda u Southwarku u ponedjeljak je proglasila tridesetpetogodišnjeg Toma Hayesa krivim. Optuženi je priznao krivicu po svih osam točaka optužnice. Po informacijama Britanskog ureda za sprečavanje financijskih prijevara (SFO), Hayes je u razdoblju od 2006. do 2010. uz pomoć mreže pomagača, manipulirao londonskom međubankovnom ponudbenom kamatnom stopom između švicarske banke UBS i američke banke Citigroup, ali i još deset vodećih financijskih institucija.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.