31.07.2015 08:04
WASHINGTON, 30. srpnja 2015. (Hina/Reuters), Međunarodni monetarni fond moći će odobriti nove zajmove za Grčku tek kada Atena s europskim vladama postigne dogovor koji će zajamčiti da može otplaćivati svoj dug, rekao je u četvrtak jedan dužnosnik MMF-a. 
"MMF može poduprijeti samo sveobuhvatan program", rekao je u telefonskom razgovoru s novinarima i dodao da "još neko vrijeme" Grčka i njezini europski kreditori neće pripremiti nužne temelje za novi MMF-ov program. MMF zajedno s EU-om i Europskom središnjom bankom zadnjih godina uporno posuđuje novac Grčkoj da bi je spasio od dužničke krize. Atena i Bruxelles počeli su ovaj tjedan novi krug pregovora o paketu pomoći vrijednom 86 milijarda eura o kojem su početkom mjeseca postigli preliminarni dogovor. MMF-ov dužnosnik rekao je da će međunarodni vjerovnici aktivno sudjelovati u novim razgovorima i da je MMF-ova uprava u srijedu odobrila pregovore o novom programu pomoći Grčkoj. No "ne očekuje se" da razgovori u idućih nekoliko tjedana dođu do točke na kojoj MMF može odobriti novi program, rekao je taj dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.