30.07.2015 08:30
ZAGREB, 29. srpnja 2015. (Hina), Disneyland Paris suočen je s istragom nakon što su se britanski i njemački posjetitelji žalili da nisu mogli kupovati ulaznice po promotivnim cijenama, piše BBC u srijedu. 
List The Financial Times navodi da su gosti iz Velike Britanije plaćali 15 posto skuplje jednodnevne ulaznice od Francuza. Europska komisija potvrdila je da je primila nekoliko pritužbi posjetitelja. Prema europskom zakonu, tvrtke kod promotivnih akcija ne smiju diskriminirati kupce. Glasnogovornik Disneylanda rekao je da je cijena standardne dnevne karte ista na cijelom europskom tržištu. No, dodao je da tvrtka nudi promotivne cijene za pojedine zemlje prema, primjerice, školskim praznicima. Istaknuo je da se ulaznica po toj cijeni za određenu zemlju ne može kupiti ako kreditna ili debitna kartica nije registrirana u toj zemlji, navodi BBC. "Na taj način sprečavamo prevare", rekao je.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.