30.07.2015 08:30
ZAGREB, 29. srpnja 2015. (Hina), Disneyland Paris suočen je s istragom nakon što su se britanski i njemački posjetitelji žalili da nisu mogli kupovati ulaznice po promotivnim cijenama, piše BBC u srijedu. 
List The Financial Times navodi da su gosti iz Velike Britanije plaćali 15 posto skuplje jednodnevne ulaznice od Francuza. Europska komisija potvrdila je da je primila nekoliko pritužbi posjetitelja. Prema europskom zakonu, tvrtke kod promotivnih akcija ne smiju diskriminirati kupce. Glasnogovornik Disneylanda rekao je da je cijena standardne dnevne karte ista na cijelom europskom tržištu. No, dodao je da tvrtka nudi promotivne cijene za pojedine zemlje prema, primjerice, školskim praznicima. Istaknuo je da se ulaznica po toj cijeni za određenu zemlju ne može kupiti ako kreditna ili debitna kartica nije registrirana u toj zemlji, navodi BBC. "Na taj način sprečavamo prevare", rekao je.

STRATEGYKANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca. 

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.