29.07.2015 08:00
PULA, 28. srpnja 2015. Hina, Povjerenik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u pulskom Uljaniku Rajko Kutlača izjavio je u utorak kako očekuje da će vijećnici pulskoga Gradskog vijeća na sjednici u četvrtak dignuti ruke za isplatu 700 tisuća kuna Tvornici električnih uređaja i strojeva (TESU), što bi bilo dovoljno za isplatu jedne plaće koju stotinjak radnika nije dobilo od ožujka. 
Kutlača je na konferenciji za novinare u Puli rekao kako tu nije riječ o novcu koji "grad daje iz svojeg portfelja", nego o izmjeni ugovora između TESU-a i grada kojim je ta tvrtka prije nekoliko godina gradu prepisala zemljište na ime duga za komunalnu naknadu i vodne doprinose. Istaknuo je kako je zemljište i tada vrijedilo znatno više od duga. "Na zahtjev TESU-a sada će se na sjednici Gradskog vijeća tražiti da se taj ugovor revidira tako da grad isplati tvrtki 700 tisuća kuna", rekao je Kutlača, dodajući kako to nije novac koji će grad darovati TESU-u, nego novac te tvrtke koji "stoji kod grada i koji je ugovorom iz 2013. godine prešao na stranu grada".

Kutlača je danas izražio žaljenje što se stanje u vezi sa sudbinom te tvrtke, čiji su radnici dobili zadnju plaću za veljaču, još nije promijenilo. "TESU danas i dalje radi jer su zaposlenici odlučili nastaviti raditi i time ispuniti svoju obvezu prema kupcima jer su svjesni da jedino od njih i od tržišta mogu živjeti", rekao je Kutlača, dodajući kako su radnici TESU-a zadnju plaću dobili za veljaču te da bi ovih dana trebali dobiti plaću za ožujak.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.