27.07.2015 08:00
ŠIBENIK, 25. srpnja 2015. (Hina), Premijer Zoran Milanović otvorio je u subotu navečer u Šibeniku luksuzni D-resort, hotelski kompleks koji je sagradila turska Dogus grupa. 
Milanović je istaknuo zadovoljstvo činjenicom što je turska grupacija izabrala Hrvatsku za svoje investicije i donijela ovdje svoje znanje. Investicije poput ove šibenske, vrijedne 25 milijuna eura, ono su što Hrvatska treba, kazao je premijer. "Hrvatska je mala zemlja, ali je po relativnim turističkim brojkama u samom svjetskom vrhu", kazao je Milanović, pojasnivši kako zemlju s 4,5 milijuna stanovnika godišnje posjeti 13 milijuna turista. "S obzirom da ne možemo primiti više gostiju, investicije poput ove u hotelski kompleks tome direktno doprinose", kazao je premijer. Država u takvim projektima mora biti partner, naglasio je Milanović i ustvrdio kako je zadovoljan ako su u šibenskom projektu sve razine vlasti radile ono za što ih građani plaćaju.

Predsjednik Uprave Dogus grupe Husnu Akhan naveo je kako turska grupacija u Hrvatsku ulaže 300 milijuna eura, a kako su njihova ulaganja krenula 2009. upravo iz Šibenika. Projekt D-resorta za Dogus grupu je važan, kazao je, jer je riječ o prvoj turskoj 'greenfield' investiciji u Hrvatskoj. D-resort ima pet zvjezdica, 69 soba i apartmana te tri luksuzne vile, a raspolaže i prvom hrvatskom marinom za megajahte. Na konferenciji za medije koja je održana ranije u subotu, predsjednik Uprave Dogus grupe Husnu Akhan i njegovi suradnici Burak Baykan i Naci Baserdem naglasili su kako grupacija ne ulaže u destinacije već u lokacije koje pretvara u destinacije.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.