17.07.2015 08:05
LONDON, 16. srpnja 2015. (Hina/Reuters), Novoizabrana britanska konzervativna vlada objavila je u četvrtak da bi BBC morao biti manji i jeftiniji i tako je otvorila žestoku bitku za budućnost te najveće javne mreže. 
Ministar za medije John Whittingdale rekao je u parlamentu da će u velikoj studiji razmotriti jesu li veličina i opseg poslova BBC-ja i dalje prikladni. "Povećao se izbor toga što se može konzumirati i kako, pa moramo barem postaviti pitanje treba li BBC pokrivati sve za svakoga i na svakoj platformi ili bi mu misija morala biti nešto preciznija", rekao je. Po Whittingdaleovim riječima, studija će razmotriti financiranje BBC-a i njegovu produkciju i ocijeniti treba li mu stroži nadzor nekog novog regulatornog tijela.

Svaki pokušaj promjene djelokruga te 92-godišnje javne mreže izaziva u Britaniji žestoke reakcije iako neki BBC smatraju nacionalnom institucijom koja izvozi britansku kulturu i nepristrano izvještava, a drugi kažu da je riječ o prevelikoj i prebirokratiziranoj organizaciji koja guši komercijalnu konkurenciju. Reuters objašnjava da većinu kritike predvodi desni tisak koji se s BBC-jem nadmeće u emitiranju vijesti online.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa