13.07.2015 07:50
MOSKVA, 12. srpnja 2015. (Hina/dpa), Rusija razmatra mogućnosti izravne isporuke energenata Grčkoj kako bi poduprla njezino gospodarstvo, izjavio je ruski ministar energetike Aleksander Novak a prenose ruske novinske agencije u nedjelju.
Rusija "namjerava poduprijeti obnovu grčkog gospodarstva širenjem suradnje u energetskom sektoru", rekao je Novak novinarima u Moskvi, objavila je novinska agencija Sputnik. "Proučavamo mogućnost organizacije izravne isporuke energenata Gečkoj u bliskoj budućnosti", rekao je. Prošlog je tjedna glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov izjavio da će Moskva razmotriti mogućnost financijske pomoći Grčkoj ukoliko Atena to zatraži.

Rusija i Grčka posljednjih su mjeseci značajno produbile političke i gospodarske veze, u trenutku kad se obje zemlje bore s gospodarskom krizom. Pojedine europske zemlje vide u tome opasnost, posebice zbog napetosti između Rusije i Zapada usljed ukrajinske krize. Predsjednik grčke vlade Aleksis Cipras prošlog je tjedna telefonom razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o rezultatu ruskog referenduma. Na gospodarskom forumu u lipnju, Cipras se susreo s Putinom i pozvao na ukidanje zapadnih sankcija Rusiji. Dvije su zemlje potpisale sporazum o suranji na izgradnji plinovoda Turski tok, kojim bi se isporučivao prirodni plin iz Rusije u Europu. Plinovod bi zaobišao Ukrajinu.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.