09.07.2015 07:50
DUBROVNIK, 9. srpnja 2015. (Hina), Deseti Croatia Forum, koji počinje u četvrtak poslijepodne u Dubrovniku, ove je godine posvećen razvojnoj suradnji kao instrumentu međunarodnih odnosa i okupit će do sada najveći broj ministara vanjskih poslova, najavila je prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić uoči početka već tradicionalne vanjskopolitičke konferencije.
"Najveći do sada odaziv ministara vanjskih poslova plus glavni tajnik NATO-a (Jens Stoltenberg) s očitim razumijevanjem da razvojna suradnja predstavlja važnu temu za svaku vrstu sigurnosti i stabilnosti u svijetu", rekla je Pusić istaknuvši da će na skupu sudjelovati oko 25 ministara vanjskih poslova. Također je najavila dolazak tri povjerenika Europske unije, od kojih je jedan potpredsjednik Europske komisije.

Pusić je ocijenila da će CF biti važan sastanak i za uvod u konferenciju u Etiopiji koja će zacrtati razvojne ciljeve za predstojeću perspektivu, uključujući i financiranje razvojne suradnje. Ovogodišnji Croatia Forum imat će tri panela, jedan okrugli stol i jedan predpanel. Međunarodna razvojna suradnja važan je instrument za uspostavu suradnje na globalnoj razini, a Croatia Forum je prigoda i za raspravu o ključnim vanjskopolitičkim izazovima koji ugrožavaju razvoj, poput sukoba i terorizma, kao i za ispitivanje načina na koji razvojna suradnja može pridonijeti da se ti izazovi prevladaju.

Partnerstvo malih i velikih donatora, održivi razvoj, izazovi terorizma – samo su neke od tema kojima će se tijekom trodnevnog skupa baviti brojni inozemni i domaći visoki dužnosnici, respektabilni panelisti i moderatori, među kojima i, po prvi put, oni s afričkog kontinenta. Uvodna obraćanja na otvorenju skupa uz ministricu Pusić imat će, među ostalima, premijer Zoran Milanović, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. Na marginama skupa predviđen je niz bilateralnih sastanaka.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.