07.07.2015 07:55
FRANKFURT, 6. srpnja 2015. (Hina/AFP/dpa), Europska središnja banka (ECB) objavila je u ponedjeljak kako će zadržati sadašnju razinu hitne pomoći grčkim bankama za likvidnost, dok će uvjete za tu pomoć postrožiti u budućnosti. 
"Upravno vijeće danas je odlučilo da zadrži razinu hitne pomoći za likvidnost (ELA) grčkim bankama određenu 26. lipnja 2015. nakon što je razmotrilo prijedlog grčke banke", navodi se u priopćenju ECB-a. Ta se pomoć zadržava na razini od oko 90 milijarda eura. Grčka narodna banka zatražila je nakon referenduma u Grčkoj povećanje razine te pomoći.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa