07.07.2015 08:05
WASHINGTON, 6. srpnja 2015. (Hina/Reuters), MMF je u ponedjeljak poručio Grčkoj da ne može dati novac zemljama koje nisu platile dug međunarodnim vjerovnicima, rekao je predstavnik MMF-a. 
Direktorica MMF-a Christine Lagarde razgovarala je s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom o rezultatima referenduma na kojem su Grci u nedjelju odbacili uvjete međunarodnih vjerovnika za nastavak financiranja. "Direktorica je objasnila da fond u skladu sa svojom politikom prema neplaćenim dugovima ne može isplaćivati novac", rekao je on. U prošli utorak istekao je program međunarodne financijske pomoći, a Grčka je tehnički bankrotirala jer nije mogla platiti dospjeli kredit MMF-u od 1,6 milijardi eura. Tako je postala prva razvijena zemlja koja nije platila dospjelu ratu MMF-u, našavši se u društvu zemalja kao što su Zimbabve i Kuba.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.