03.07.2015 07:49
NEW YORK, 2. srpnja 2015. (Hina/Reuters), Tvrtka British Petroleum objavila je u četvrtak da je postigla dogovor s vladom SAD-a i pet američkih saveznih država o odšteti u visini od 18,7 milijardi dolara za curenje nafte u Meksičkom zaljevu 2010. godine. 
Dok je BP objavio visinu nagodbe, američko ministarstvo pravosuđa otkrilo je da bi to mogla biti najviša nagodba s pojedinačnim entitetom u američkoj povijesti te da će konačna vrijednost dogovora doseći 18,7 milijardi. U eksploziji naftne platforme 20. travnja 2010. i razlijevanju nafte poginulo je 11 radnika, a izlivena nafta gotovo je tri mjeseca zapljuskivala obale više američkih država. Prema navodima BP-a, nagodba pokriva potraživanja Alabame, Floride, Louisiane, Mississippija i Texasa i 400 lokalnih zajednica. Vrijednost dionica BP-a na londonskoj burzi porasla je za 5,3 posto. BP očekuje i kazna od 13,7 milijardi za curenje nafte, za koje je sud presudio da je manje nego što je to tvrdila američka vlada.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.