03.07.2015 07:55
PULA, 2. srpnja 2015. Hina, Iako nije ispunjen jedan od ključnih zahtjeva zbog kojih su radnici Uljanik TESU-a prije mjesec i pol dana krenuli u štrajk, tražeći uspostavu mjesečne isplate plaća, štrajk je završio, a Štrajkački odbor raspušten. 
Povjerenik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u pulskom Uljaniku Rajko Kutlača izvijestio je u četvrtak na konferenciji za novinare kako se u srijedu, na izjašnjavanju radnika o provođenju štrajka, njih 50 posto plus jedan glas izjasnilo za štrajk, a 50 posto manje jedan glas bilo je protiv. "Prema mišljenju središnjica našeg sindikata i sindikata metalaca, štrajk bez potpore tri četvrtine ili barem dvije trećine radnika osuđen je na neuspjeh i takav štrajk sindikat ne može provoditi", kazao je Kutlača. Istaknuo je kako je štrajk time prestao a Štrajkački odbor raspušten. Napomenuo je da će sindikati nastaviti djelovati na pronalasku rješenja izlaska TESU-a iz krize drugim metodama, uvijek u interesu prvenstveno sindikalnih članova.

Kutlača je podsjetio kako je radnicima TESU-a, njih 101, 20. svibnja isplaćena plaća za siječanj, usporedivši ovu tvrtku "s utopljenikom koji je doplivao do obale i treba mu samo netko pružiti ruku da izađe van, no tu ruku ne može dobiti od ljudi". "Moram priznati da sam razočaran takvim epilogom, ali sam istodobno svjestan i kako su radnici nakon pet godina razočarani te su prestali vjerovati u institucije, u državu i u konačno rješenje", rekao je Kutlača. Dodao je sa će Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije inzistirati na održavanju sjednice Nadzornog Odbora tvrtke te na vrlo konkretnim aktivnostima koje uprava mora poduzeti na izvkačenju iz ove situacije. Osudio je nedolazak predsjednika Uprave TESU-a pred radnike, ali i izrazio uvjerenje kako postoje modeli kako poslovno i političko okruženje mogu pomoći tvrtki. "Svi sve znaju, samo se pitam zašto to ne čine i ne pomognu tim radnicima", kazao je Kutlača i zaključio kako se TESU u konačnici mora privatizirati.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.