02.07.2015 08:00
ZADAR, 1. srpnja 2015. (Hina), Predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo više nije stečajna sutkinja u stečaju remontnog brodogradilišta Nauta Lamjana u Kalima na otoku Ugljanu, a odluku Visokog trgovačkog suda, donesenu prije nekoliko dana, potvrdio je Vedran Uranija, pravni zastupnik radnika Nauta Lamjane Uranija je istaknuo kako je to "primjer da je pravna država počela funkcionirati". 
"Odluka je očekivana i trebala je biti donesena mnogo prije s obzirom na to da je Mario Košta, nekadašnji sindikalni povjerenik Nauta Lamjane, prije više od godinu dana tražio izuzeće sutkinje Bajlo podnoseći protiv nje kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu. Do kraja tjedna poslat ću dopis ministru pomorstva, prometa i veza Siniši Hajdašu Dončiću i Vladi u kojemu ću još jednom apelirati na državu da ne dopusti preuzimanje brodogradilišta bivšim vlasnicima, Fondu Jupiter Adria, što je scenarij stečajnog upravitelja Aleina Khana", rekao je Uranija. Prema njegovim riječima, stečaj kaljskog brodogradilišta sada vodi sutkinja Tina Grgas, za nekoliko dana znat će se hoće li 9. srpnja biti održana Skupština vjerovnika. "Bilo bi uputno da se Skupština odgodi za nekoliko dana, da sutkinja Grgas detaljno prouči cijeli slučaj, ali ako i ne bude odgode, mi smo spremni", dodao je Uranija.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.