02.07.2015 08:00
ZADAR, 1. srpnja 2015. (Hina), Predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo više nije stečajna sutkinja u stečaju remontnog brodogradilišta Nauta Lamjana u Kalima na otoku Ugljanu, a odluku Visokog trgovačkog suda, donesenu prije nekoliko dana, potvrdio je Vedran Uranija, pravni zastupnik radnika Nauta Lamjane Uranija je istaknuo kako je to "primjer da je pravna država počela funkcionirati". 
"Odluka je očekivana i trebala je biti donesena mnogo prije s obzirom na to da je Mario Košta, nekadašnji sindikalni povjerenik Nauta Lamjane, prije više od godinu dana tražio izuzeće sutkinje Bajlo podnoseći protiv nje kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu. Do kraja tjedna poslat ću dopis ministru pomorstva, prometa i veza Siniši Hajdašu Dončiću i Vladi u kojemu ću još jednom apelirati na državu da ne dopusti preuzimanje brodogradilišta bivšim vlasnicima, Fondu Jupiter Adria, što je scenarij stečajnog upravitelja Aleina Khana", rekao je Uranija. Prema njegovim riječima, stečaj kaljskog brodogradilišta sada vodi sutkinja Tina Grgas, za nekoliko dana znat će se hoće li 9. srpnja biti održana Skupština vjerovnika. "Bilo bi uputno da se Skupština odgodi za nekoliko dana, da sutkinja Grgas detaljno prouči cijeli slučaj, ali ako i ne bude odgode, mi smo spremni", dodao je Uranija.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.