02.07.2015 07:55
LJUBLJANA, 1. srpnja 2015. Hina, Slovenija je u srijedu objavila novi poziv potencijalnim investitorima da iskažu interes u postupku prodaje nacionalnog zračnog prijevoznika Adria Airways. 
Prodaje se ukupno 91,58 posto dionica tvrtke, od čega je 69,87 posto u neposrednom vlasništvu države, a ostalo njenih fondova. U pozivu da se prijave i pošalju svoje ponude koji je u ime Slovenskog državnog holdinga (SDH) u listu "Finance" objavila konzultantska tvrtka KPMG navodi se da se radi o dobroj prilici za investitore da kupe tvrtku koja ima globalni domet i prepoznatljiv brend, aviokompaniju koja je lani na 30 redovnih linija u Europi i čarterskim prijevozima imala 1,1 milijun putnika, s jakom tržišnom pozicijom u jugoistočnoj i srednjoj Europi.

Tvrtka koja zadnjih godina posluje s teškoćama, među ostalim i zbog zaduženosti prema bankama, lani je imala 900.000 eura dobiti. Na listu državnih tvrtki koje treba prodati stavljena je 2013. godine, ali su pokušaji da nađe strateškog kupca završili neuspješno. Za prethodni pokušaj prodaje međunarodnim tenderom u kolovozu 2012. godine, kada se prodavalo 74,87 posto dionica Adrije Airways, nije bilo očekivanog zanimanja, pa je postupak bio prekinut.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.