30.06.2015 13:43
RIJEKA, 29. lipnja 2015.(Hina), Primorsko-goranska županija će, u sklopu projekta Kvarner Family, u suradnji s poslovnim bankama omogućiti povoljno kreditiranje uređenja objekata privatnih turističkih iznajmljivača, nastojeći time podići razinu kvalitete smještaja na području županije Zamjenik župana Marko Boras Mandić kazao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Rijeci kako će se za ovu namjenu izdvojiti pet milijuna kuna, pa će se, preko poslovnih banaka koje su pozvane na sudjelovanje, omogućiti ishodovanje kredita od 20.000 do 100.000 kuna s kamatama po 2 posto. 
Na vanjskim kvarnerskim otocima poput Unija i Suska, te u Gorskom kotaru kamate će biti samo 1 posto. Ove jeseni očekuje se raspisivanje natječaja i podjela kredita, kako bi se privatni iznajmljivači na vrijeme mogli početi pripremati za sljedeću sezonu, kazao je Boras Mandić. Prema iznijetim podacima, na području Primorsko-goranske županije je 40 posto turističkog smještajnog kapaciteta u objektima privatnih iznajmljivača, a oznaku Kvarner Family ima 350 objekata. To je oznaka provjerene turističke kvalitete, standarda i prepoznatljivosti brendiranih apartmana, kuća za odmor, kampova i soba privatnih iznajmljivača u županiji. Dodjeljuje se inajmljivačima koji zadovoljavaju kriterije uređenosti okoliša, ugodno opremljenog interijera, prepoznatljivosti objekta, poštivanja tradicije te doživljaja domaćinskog i obiteljskog ugođaja. Projekt je osmislila Primorsko-goranska županija, a provodi ga Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama. Za kreditiranje po ovom programu moći će se prijaviti postojeći članovi Kvarner Family skupine, ali i oni koji to tek žele postati.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.