30.06.2015 13:36
ATENA, 29. lipnja 2015.(Hina/AFP), Gotovo 17.000 ljudi, većinom simpatizera radikalno lijeve Sirize koja vlada Grčkom, prosvjedovalo je u ponedjeljak u Ateni i Solunu protiv prijedloga međunarodnih vjerovnika koji smatraju "ucjenom".Po procjenama policije, u središtu Atene okupilo se više od 13.000 ljudi, a u Solunu, drugom najvećem gradu u zemlji, 4000.
"Ne ucjeni Trojke (EU, ECB, MMF)", "Ne memorandumima (mjerama štednje)", "Naši životi ne pripadaju vjerovnicima", neke su od poruka koje su se mogle vidjeti na transparentima.Europski čelnici upozorili su ranije u ponedjeljak Grke da bi "ne" prijedlogu vjerovnika na referendumu u nedjelju značilo "ne Europi"."Dug nije održiv, grčki narod učinio je mnogobrojne žrtve. Ne zanima me euro nego da se budućim generacijama zajamči da će moći živjeti dostojanstveno", objasnio je Vangelis Ceres, pedesetogodišnjak nezaposlen od početka krize 2010. Tada je morao zatvoriti svoju izdavačku kuću otvorenu 12 godina prije."Većina prosvjednika podržava euro i EU, ali ne pod svaku cijenu", kazala je profesorica književnosti Eleni Georguli (33).

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.