19.09.2019 13:09
Obračun plaća općenito spada u složene i osjetljive poslove, a što je dodatno otežano učestalim izmjenama propisa. Radi toga, ali i mnogih drugih prednosti (poput očuvanja povjerljivosti podataka o plaćama), sve više poslodavaca odlučuje za vanjsku uslugu obračuna plaća.

Mazars tim specijaliziran za usluge obračuna plaća profesionalno i kvalitetno brine o cjelokupnom procesu obračuna plaća te zajedno s poreznim odjelom daje kvalitetne i pravovremene informacije poslodavcima. Preuzeto sa: mazars.hr

Prednosti vanjskog obračuna plaća su mnoge, a više o tome možete pročitati u prilogu.

mazars

radniciS promjenama na tržištu rada poslodavci su sve više suočeni s manjkom ponude kvalificirane i kvalitetne radne snage (posebice sezonske naravi), a što se odražava i na njihovo redovno poslovanje. Uzroci za takvo stanje na tržištu rada su različiti, a jedan od njih je i svakako loš odnos poslodavaca prema radnicima, od nepridržavanja temeljnih zakonskih prava radnika u pogledu radnog vremena, plaćanja prekovremenog rada, zaštite na radu, ne osiguravanja adekvatnih smještajnih kapaciteta za sezonske radnike, do malih financijskih primanja, odnosno plaća radnika.

U Republici Hrvatskoj se oko tridesetak kompanija bavi proizvodnjom farmaceutskih pripravka, a koje svojim rezultatima, brojem zaposlenih, kontinuiranim ulaganjima u istraživanjate izvozompredstavljaju jednuod okosnica razvoja hrvatskog gospodarstva. Autor u članku daje pregled značaja farmaceutske industrije u RH i svijetu, sektorsku analizu te kratki osvrt na poslovanje vodećih tvrtki na tržištu.

B2B Marketing
06.05.2022 08:17

Poslovni kontekst se brzo mijenja, stoga u marketingu posebno vrijedi da iz dana u dan treba preispitivati aktivnosti, kanale, alate i slično. Na ista pitanja od prije par mjeseci ili godina, danas dobivate drugačije odgovore. Nešto što vam je bilo dobro prije nekog vremena, možda više nije idealno danas. Timing za korištenje nekog alata je bitan, nije dobro uraniti, ali ni zakasniti. A tko se ne mijenja, zaostaje. Tvrtke se moraju prilagođavati, razmatrati koje su to poslovne prakse i trendovi koje bi mogli usvojiti, pa evo, mali vodič kroz B2B marketing.

Bonitet trgovačkih društava predstavlja ocjenu likvidnosti i kreditne sposobnosti, a u najširem smislu sveobuhvatnu ocjenu (“krvnu sliku”) temeljenu na analizi završnog računa i financijske situacije u poduzeću. Poduzetnici vrlo često imaju potrebe za dodatnim sredstvima financiranja te ulaze u različite poslovne odnose, npr. vjerovničko dužničke, poslovna partnerstva, kupovine i prodaje poduzeća i sl.  

Digitalna transformacija poslovanja je jedan od onih suvremenih termina koji se prilično olako spominju u kontekstu modernog poslovnog okruženja, no, na žalost, vrlo često bez konkretnog shvaćanja što ta promjena paradigme doista znači. Sama digitalizacija poslovanja zapravo može krenuti već prilikom samog osnivanja obrta ili trgovačkog društva, odnosno pri započinjanju poslovanja pa sve do provođenja promjena u postojećim poslovnim procesima, a koji dovode do veće razine automatizacije i učinkovitijeg rada u svrhu razvoja poslovanja i rasta. Autor u ovom članku stavlja fokus na “digitalni start” poslovanja, odnosno na osnivanje obrta i trgovačkih društava elektroničkim putem.