26.04.2024 08:03
KRIŽ, 25. travnja 2024. (Hina) - Trgovački lanac Lidl otvorio je u četvrtak logističko - distributivni centar u Križu, u koji je investirao 120 milijuna eura.

Centar je izgrađen poslovnoj zoni uz autocestu A-3, oko 40 kilometara istočno od Zagreba. Vrijednost ulaganja je 120 milijuna eura te je otvoreno 150 radnih mjesta. Površinom od 16,7 hektara odgovara površini 25 nogometnih igrališta.

U skladištu su modernizirani svi procesi prihvata, skladištenja i otpreme robe. Radnicima su osigurani optimalni uvjeti za ugodan boravak i rad. Posao se vodi digitalno te je dobrim dijelom automatiziran. Skladište je energetski učinkovito. Za grijanje koristi otpad, a za rasvjetu električnu energiju iz solarne elektrane na krovu.

"Logistički centar Križ je treće skladište Lidla u Hrvatskoj i predstavlja važan korak u poslovanju i razvoju te optimizira procese dostave", rekao je predsjednik Uprave Lidla Hrvatska Boris Lozić.

Kako bi ilustrirao veličinu skladišta u Križu, istaknuo je kako je kako je u njega utrošeno 20 tisuća prostornih metara betona kojima se može napraviti 25 Lidlovih trgovina te je ugrađeno 15 tisuća tona armature, kao u Pelješki most.

Načelnik Općine Križ Marko Magdić rekao je kako je otvaranje skladišta najveća investicija u 30 godina od osnivanja Općine Križ. Uvjeren je kako će to biti generator razvoja i privlačenja investicija u tu općinu i poslovnu zonu.

slikaJASTREBARSKO,  8. svibnja 2024. (Hina) - Stanić grupa u srijedu je u Jastrebarskom predstavila investiciju vrijednu 12,8 milijuna eura u nove proizvodne linije i modernizaciju tvornice Stanić Beverages, čime će se broj radnih mjesta povećati sa 60 na sto te znatno povećati proizvodnja bezalkoholnih pića.

ZAGREB, 8. svibnja 2024. (Hina) - Dioničari Hrvatskog Telekoma (HT) dobit će dividendu u iznosu od 1,53 eura po dionici, čime će se za dividendu isplatiti ukupno 119,34 milijuna eura iz lanjske dobiti, odlučila je u srijedu glavna skupština te telekom kompanije.

ZAGREB, 8. svibnja 2024. (Hina) - Sajam poslova Job Fair, koji se ove godine održava sedamnaestu godinu zaredom, službeno je otvoren u srijedu na novoj lokaciji, u zagrebačkom Mozaik Event Centru, gdje se očekuje više od dvije tisuće posjetitelja.

ZAGREB, 8. svibnja 2024. (Hina) - Umjetna inteligencija (AI) već sada ima snažan utjecaj na razvoj raznih industrija, a može imati veliku ulogu u podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, rečeno je u srijedu na njemačko-hrvatskom gospodarskom forumu.

ZAGREB, 8. svibnja 2024. (Hina) - Croatia Airlines u utorak je obavio prvi let na novoj sezonskoj liniji Split - Istanbul, čime je hrvatski nacionalni avioprijevoznik proširio ovogodišnju mrežu međunarodnih letova iz splitske zračne luke, objavili su iz Croatia Airlinesa.